8. januar 2013

Artikel

Stor stigning i nye job på Jobnet

Siden 2008 har der ikke været så mange nyopslåede job i et 4. kvartal som nu, hvis man søger nyt job via Jobnet. Især den offentlige sektor søger nu nye medarbejdere.

34.500 nye job. Så mange jobopslag blev der lagt ud på den offentlige jobportal Jobnet i løbet af 4. kvartal 2012.

Dermed er der på et år kommet ca. 30 procent flere jobopslag på Jobnet, end der var i samme periode sidste år.

De 34.500 nye jobopslag er markant flere, end der blev slået op i 4. kvartal i årene 2011, 2010 og 2009. Vi skal tilbage til perioden med buldrende højkonjunktur for at finde et år med flere nyopslåede job i et 4. kvartal.

Det viser nye tal fra jobindsats.dk.

Jobnet er jobcentrenes jobdatabase, hvor arbejdsgivere kan slå job op og søge ny arbejdskraft.

Hos en af konkurrenterne, det privatejede Jobindex, kan adm. direktør Kaare Danielsen godt genkende udviklingen.

”Vi kan registrere en kraftig stigning i antallet af offentlige job, der bliver slået op og en mindre stigning i antallet af private job. For private job er der dog kun, hvad jeg vil kalde en svag bedring,” siger han.

Det offentlige jobnet viser en større stigning i antallet af nyopslåede private job, end hvad jobindex viser. I jobnet er antallet af nyopslåede private job steget med 23 procent på et år. Antallet af nyopslåede offentlige stillinger er til gengæld steget med næsten 40 procent.

 

2013 bliver et bedre jobår

”Den offentlige sektor har været gennem besparelser og ansættelsesstop, men nu rører den på sig, og er begyndt at genbesætte stillinger. Situationen på det offentlige jobmarked vil jeg sige nu er på vej mod en mere normal og stabil situation, når vi taler om jobopslag,” siger Kaare Danielsen.

Han er nogenlunde positiv, når det gælder udsigten til jobopslag i 2013.

”Hvis ellers situationen i Sydeuropa ikke udvikler sig til det værre, så tror jeg, at vi får et bedre jobmarked i 2013. Vi har tidligere set, at uro i f.eks. Grækenland smitter negativt af på danske private virksomheders jobopslag,” siger han.

Emneoversigt
Tilmeld nyhedsbrev

Nyhedsbrevet Agenda henvender sig til arbejdsmarkedspolitiske aktører, forskere, journalister, beslutningstagere og alle, der ønsker et analytisk perspektiv på den arbejdsmarkedspolitiske debat. Nyhedsbrevet, der udkommer 1-2 gange ugentligt, er gratis at modtage.